0887 404 905

доставка

МИДАЛИДАРЕ ЕСТЕЙТ

Винарско имение Мидалидаре се намира в един от най-благодатните винарски райони на България - Тракийска низина. Разположено сред необятната хълмиста природа в сърцето на Средна гора, село Могилово е дом на две винарни, изградени в двата края на селото и заобиколени от 160 хектара грижливо отглеждани лозя.

По-малката винарна, намираща се в западната част на селото, е построена през 2009г., първоначално с капацитет 120 000 бутилки. Още с първата реколта вината Мидалидаре получават голямо признание от публиката както в България, така и на международната сцена и имението бързо се превръща в атрактивна дестинация за винен туризъм. През 2011г. в източния край на селото е изградена втората винарна с капацитет 160 000 бутилки. Двете винарни работят паралелно за максимална оптимизация на процесите и свеждане до минимум на времето, необходимо за транспортиране на гроздето до мястото на обработка. В западната винарна се дава предимство на гроздето от лозов масив Дабовец, който от 2018 година е сертифициран за био производство. Тук се създават едни от най-качествените червени вина на Мидалидаре. В източната винарна, която представлява изцяло реновиран бивш аграрно-промишлен комплекс, се обработва гроздето от лозови масиви Каралиец, Шипката и Присовете. Тук се помещава администрацията на компанията и се провеждат атрактивни винени турове, по време на които гостите на имението могат да преминат не само по пътя на виното, но и да посетят Сортова библиотека и Музей на виното, след което да проверят знанията си в интерактивна игра.

С годините двете винарни са модернизирани и разширявани и към момента общият им капацитет е 500 000 бутилки.Показва 1 до 2 от 2 (1 страници)