0887 404 905

доставка

ВИНАРСКА КЪЩА РУСЕ-ЛЕВЕНТ

Винарска къща Левент е специализирана в производството на бутикови серии вина от 2000 до 15 000 бутилки. Годишното производство е около 100 000 бутилки, от тях 70% е бяло и розе, а 30% е червено вино.

Създадена е през 2005 г. от братята Пламен и Атанас Бобокови и Цанко Станчев – енолог с много годишен опит във винарската промишленост. Тя е поместена в уникално военно съоръжение, наречено Левент табия, служило за защита на града изградено през началото на 18 век, като е запазена макссимално автентичния вид на съоръжението.

Задачата, която сме си поставили е да произвеждаме малки партиди висококачествени и модерни вина, продължавайки традициите на най успешните винари от региона.

ЛОЗОВИ МАСИВИ

Нашето грозде се отглежда в лозови масиви, които са проучвани десетилетия наред. Запазването на качеството постигаме, чрез контрол на агро-техническите мероприятия в лозята, прецизно определяне точното време за бране на гроздето, ръчно бране в касетки и транспортиране в хладилни камиони.

ТЕХНОЛОГИЯ ОТ КЛАСИЧЕСКИ ВИНАРСКИ ПРАКТИКИ

Нашата технология съчетава класически винарски практики с нови и модерни подходи във винопроизводството. Прилагаме щадящи гроздето и виното технологии, за да се запазят в максимална степен във вината сортовите и регионалните характеристики.

В нашите вина са отразени богатството и красотата на природата, професионализма и усърдната работа на екипа. Желанието ни е всяка бутилка Левент да оставя незабравим спомен у всеки, който е отпил от нея.Показва 1 до 9 от 11 (2 страници)