РОСИДИ
Rossidi се откроява като елитен български производител на вино със забележително отношение и артистичност.
“Росиди” е абревиатура от имената на собствениците - Роси и Еди. Роси е сертифициран инструктор по здравословно хранене от Института за интегративно хранене в Ню Йорк. Еди е съосновател на Академията за вино и спиртни напитки в България и дипломант на световната академия за вино WSET Лондон.
Според философията на “Rossidi,” виното не трябва да бъде търговски продукт, чийто вкус бива манипулиран, за да съответства на съвременната мода и пазарно търсене. Tо трябва да отразява тероара, особеностите на география, климат и почви, както и спецификите на сорта грозде.
Вината “Rossidi” се произвеждат от собствени лозя в с. Николаево, (общ. Сливен), в Тракийската низина.