0887 404 905

доставка

  • Rose Jamais Vu Minkov Brothers 750ml

Rose Jamais Vu Minkov Brothers 750ml

  • Aрт.номер: Rose Jamais Vu Minkov Brothers 750ml
  • Наличност: В наличност
  • 19.40лв.


Рейтинг 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

Описание и характеристики

Jamais vu Rose Minkov Brother's

Vision is the art of seeing things invisible -Jonathan Swift

Jamais vu (жаме вю) - Превежда се от френски език като „невиждано“ или „никога невидяно“.Концепцията на вино Jamais Vu Rose съответства на понятието за невижданото , новосъздаденото и предизвиква такава емоция. Виното е направено по технологията и концепцията на правене на розетата в Прованс с типичните сортове, които влизат в състава на тези вина, но тази концепция е осъществена в България, виното е от тероара на местността Терзийски баир, а е включен и сорта Kаладок. В този смисъл това вино е създадено от креативната визия на нашите енолози идея, за едно ново, невиждано розе. Розето , произхождащо от френската традиция и завършено с новаторската работа на енологичният екип на изба Братя Минкови може да бъде наречено Jamais Vu.

Анотация: в традицията на провансалските розета с бледо розов цвят с мек жълт отенък. Ароматът е ефирен, доста интензивен и доминиран от растителни нюанси, долавят се и минерални акценти. Заоблено и сладостно тяло със сочни плодове и деликатно цветист финал.

Сортове в купажа: 80% Гренаш, 15% Каладок, 5% Сензо

Алк %: 13 об %

Според Института за изследване и развитие на розета в Прованс, провансалските розета се правят от сортовете Грeнаш, Сира, Сензо, Мурведър

Гренаш – Гренаш е широко разпространен в Испания и Франция. Негова родина е Испания, където се нарича Гарнача Тинто. Известен е още като Гренаш Ноар. Вината от Гренаш рядко са сортови. Гроздето се използва за производство на качествени розови и червени вина с хубав, искрящ цвят. Във Франция сортът обикновено се купажира със сортовете Сензо и Каринян, в Испания – с Темпранийо.

Сензо (на френски: Cinsault) е десертен сорт грозде, с произход от Франция. Разпространен е в ЮжнаФранция, Русия и някои други лозарски страни. В България площите, засадени с него са малко. Сензо е винен сорт, но гроздето му е много добро и за консумация в прясно състояние. Когато е засаден на подходящи почви, от гроздето се получават доброкачествени червени вина.

Каладок е Френски винен сорт грозде, получен 1958 година от кръстоска между Гренаш ноар и Кот (Гренаш и Малбек). Най-големите засаждения на Каладок се намират в южните винени райони на Франция, най- вече в Лангедок. Вината произведено от този сорт са с обемна структура, плътен цвят и сравнително добра способност за стареене.

Jamais vu Rose– подходящо е да се консумира както самостоятелно, така и в комбинация с ястия с много нежен вкус, без пикантни подправки – морски дарове, пилешко, приготвено с бели сосове риби на плоча подправени деликатно с вино и билки от Прованс. Зелени салати или айсберг с морски дарове или пиле Стриди Калмари на плоча. Пайове без интензивен вкус на плод - чийзкейк със сирене филаделфия Рулца от тиквички с филаделфия.

Етикети: Rose Jamais Vu Minkov Brothers 750ml