Ликьор Jagermeister 700ml + 2шот чаши
- Производител: Jagermeister
- Aрт.номер:
- Наличност: В наличност
-
22.20лв.
Ликьор Jagermeister е германски дижестив, направен с 56 билки и подправки. Разработен е през 1934 г. от Вилхелм Маст, с обем на алкохол от 35% ( 61 градуса доказателство, или US 70 доказателство ). Рецептата не се е променила от създаването си и продължава да се сервира в подписаната от него зелена стъклена бутилка. Това е водещият продукт на Mast-Jägermeister SE със седалище във Волфенбютел , Германия. Jagermeister е от трудно разбиваема бутилка до невъзможна за разбиване тайна рецепта. Бутилката е изградена така, че да започва да променя цвета си веднага щом течността достигне перфектната си температура за пиене от -18 градуса. Всяка продадена бутилка помага да се върне животът към нощния живот. Jägermeister е вид ликьор, наречен Kräuterlikör (билков ликьор). Той е подобен на други европейски ликьори, като Gammel Dansk от Дания, Balsam Făt-Frumos и Nucul de Aur от Молдова, Beerenburg от Холандия, Unicum от Унгария, Becherovka от Чехия, Gorzka Żołądkowa от Полша, Demänovka от Словакия, Pelinkovac от Хърватия, Рига черен балсам от Латвия , Gorki List от Сърбия, Fernet-Brancaот Италия, Licor Beirão от Португалия и Chartreuse и Bénédictine от Франция . За разлика от тези напитки, Jägermeister има по -сладък вкус. В самата Германия, има доста конкуренти, като Killepitsch , Kuemmerling , Schierker Фойерщайн , Schwartzhog , Wurzelpeter и Ъндърбърг , някои от които са по-сладки от Jagermeister. Съставките на Jägermeister включват 56 билки, плодове, корени и подправки, включително кора от цитрусови плодове, женско биле , анасон , маково семе , шафран , джинджифил , плодове от хвойна и женшен . Тези съставки се смилат, след това се накисват във вода и алкохол за два до три дни. Тази смес се филтрира и съхранява в дъбови бъчви за около година. След това ликьорът се филтрира отново и се смесва със захар , карамел и алкохол . Компанията препоръчва Jägermeister да се държи на лед и да се сервира студен, и предлага да се съхранява във фризер при -18 ° C (0 ° F) или на чешма между -15 и -11 ° C (5 и 12 ° F). Противно на слуховете, които се разпространиха в интернет, Jägermeister не съдържа кръв от елени или кръв от лосове . Чудесен е и в смесването към различни коктейли.