0887 404 905

доставка

  • коняк Courvoisier XO 700ml

коняк Courvoisier XO 700ml

  • Производител: Absolut
  • Aрт.номер: коняк Courvoisier XO 700ml
  • Наличност: В наличност
  • коняк Courvoisier XO 700ml


Рейтинг 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

Описание и характеристики

Courvoisier XO ICognac

През 1843 Felix Courvoisier създава първата компания Courvoisier в партньорство с Jules Gallois, важен търговец на вино и алкохолни напитки в Bercy. Като предани доставчици на императорския двор, те са удостоени с визитата на Napoleon в Courvoisier през 1811 г. 
   Легендата разказва, че Napoleon се постарал да вземе няколко бъчви от коняка на кораба, който го пренася до St Helen, една почерпка високо оценена от английските офицери, които го наричат брендито на Наполеон (The Brandy of Napoleon).
   Отношенията по време на управлението на Napoleon I се запазват и по време на Втората Империя, когато Napoleon III удостоява Courvoisier със званието "официален доставчик на императорския двор" през 1869 г. Днес сертификатът е изложен в музея на Courvoisier в Jarnac, заедно с други артефакти на Napoleon.

Courvoisier X.O.

   Courvoisier X.O. е създаден  помощта на уникален бленд от много стари коняци, които дават един превъзходно богат продукт. Със своя хармоничен и все пак комплексен характер, Courvoisier X.O. Imperial е силно ароматичен и вкусен, с кадифена структура и благоуханен букет с нотки на портокал, кайсия и круша. Той е много богат и комплексен с аромат на шоколад, ванилия и кехлибар, а отлежалите Borderies  допринасят за екзотичните и хлебни подправки. Послевкусът е много дълъг и мек, с голяма дълбочина и дълго развитие.

Етикети: коняк Courvoisier XO 700ml