0887 404 905

доставка

  • Enira White Bessa Valley 750ml

Enira White Bessa Valley 750ml

  • Aрт.номер: Enira White Bessa Valley 750ml
  • Наличност: В наличност
  • 19.99лв.


Рейтинг 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

Описание и характеристики

Домейн Беса валей днес е водещ производител на червени вина от класическите сортове на Бордо – Мерло, Каберне Совиньон, Сира и Пети Вердо. Първото бяло вино на избата от долината на Бесите е от бели сортове, типични за френската долина на река Рона, в точно съотношение 50% Марсан & 26% Русан & 24% Вионие. Без да изменя на стила и на останалите вина на домейна, то е плодово и комплексно, същевременно дълго, гъвкаво и елегантно.

Първата реколта на Enira White е брана на ръка, гроздето е внимателно сортирано още на лозето и след това във винарната, алкохолната ферментация е протекла при контролирана температура 14-16 ⁰C в продължение на 20 дни, след което между 3 и 6 месеца виното е лежало върху фините утайки с постоянен батонаж (френски термин от технологията на виното, който означава разбъркване на виното с утайката, с цел да се получи по-плътен вкус). Всеки от трите сорта в купажа е винифициран отделно. А резултатът? Просто го опитайте!

Малко помощ от нас с дегустационна характеристика:
Искрящ, красив светло сламест цвят. Носът е елегантен със загатнати плодови нотки на круша и кайсия, мандарина и лайм. Докато Марсан носи свежест и текстура, Русан е гръбнакът на виното, а величественото Вионие добавя аромати и финес в този бленд. Заоблено и сочно тяло с фина свежест и средно дълъг финал.

Етикети: Enira White Bessa Valley 750ml