0887 404 905

доставка

  • Enira Grande Cuvee Bessa Valley 750ml

Enira Grande Cuvee Bessa Valley 750ml

  • Aрт.номер: Enira Grande Cuvee Bessa Valley 750ml
  • Наличност: В наличност
  • Enira Grande Cuvee Bessa Valley 750ml


Рейтинг 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)

Описание и характеристики

Това е вино, което се отличава със своя баланс и финес. Цветът е интензивен, гранатов, жив с ефирни отблясъци. В носа доминират горски плодове, синя слива, ядки елегантно съчетани с благороден дъб. Тялото е мощно, сочно и пикантно, уникално хармонично, много обло с кадифени танини. Финалът е дълъг и завладяващ с нюанси на шоколад и ванилия.

Среден добив

63 hl/ ha

Винени сортове

Merlot: 25%

Syrah: 21%

Cabernet Sauvignon: 29%

Petit Verdot: 25%

Винопроизводство:

Първоначалният подбор става на лозето – само добри, узрели гроздови зърна се подбират ръчно. Философията ни гласи, че само гроздето с добро качество трябва да ферментира. Студената мацерация на цели зърна протича от 5 до 8 дни при температура 14 – 16ºC. Алкохолната ферментация с подбрани дрожди се контролира при температура от 26-28ºC в продължение на 8-10 дни, за да се достигнат 3-4 g/l редуциращи захари и накрая мацерация от 5 до 8 дни в бетонни съдове с термо регулиране. Малолактичната ферментация продължава в резервоари, после отлежава  18 месеца във френски дъбови бъчви.

Бъчви

100% нов френски дъб

Средногодишно производство:

9 600  бутилки от 75 cl

Дегустационни характеристики:

Това е вино, което се отличава със своя баланс и финес. Цветът е интензивен, гранатов, жив с ефирни отблясъци. В носа доминират горски плодове, синя слива, ядки елегантно съчетани с благороден дъб. Тялото е мощно, сочно и пикантно, уникално хармонично, много обло с кадифени танини. Финалът е дълъг и завладяващ с нюанси на шоколад и ванилия. Отличният баланс му позволява дълго съхранение.

Етикети: Enira Grande Cuvee Bessa Valley 750ml