032 943 983

доставка

Диджестиви

Диджестиви
Диджестив - е термин, използван за група от напитки, които се доставят в края на вечерята. Целта на тази напитка е да се подобри храносмилането и да се отърве от вкуса на храната. На практика диджестивите осъществяват ефекта си посредством ускоряване на метаболизма. В буквален превод от латински името на диджестиви или digestivus е "напитка, която помага на храносмилането." Ако други аперитиви са предназначени да възбудят апетита и тялото да се адаптира към предстоящия празник, на диджестивите е за подпомагане на храносмилането. Диджестиви първо започва да се използва в Европа през Средновековието. Например, във Франция, като дижестив са използвали вино към което се е прибавяло малко количество подправки и захар. На Изток и в азиатските страни хората отдавна са прибавили към храните диджестиви след хранене. Трябва да се отбележи, че много диджестиви се използват не само след хранене, но и по време на него. В допълнение, ние не трябва да забравяме, че трябва да се комбинира дижестив като аперитив с това, ако то е било връчено преди ядене и пиене, което гостите са яли по време на празник. За диджестивите все още не е създадена универсална рецепта, тъй като те се определят спрямо индивидуалните вкусови предпочитания. Съответно тя може да бъде изцяло базирана на алкохолни напитки, а също така и на безалкохолни. Препоръчват се за прием след обедното или вечерното хранене. Това изключително фино масло за червата предизвиква ускоряване в моториката на мускулната система от стената на червата. Това от своя страна предпазва и от поява на метеоризъм, тъй като не позволява локално задържане на стари хранителни отпадни продукти. Майсторите по изработка на диджестиви в днешни дни препоръчват използването на мента, копър, дафинов лист, кимион и корени от женско биле. Сам по себе си този коктейл създава много благоприятна среда спрямо киселинното и основно отношение по хода на храносмилателната система.

Няма добавени продукти в тази категория.

Показва 0 до 0 от 0 (0 страници)